Dj Huren in de buurt?

Published Feb 20, 21
7 min read

Cdperserij Voor Bands in uw omgeving?

U kunt in Nederland alleen met toestemming van de STEMRA CD’s laten persen en verspreiden. Cyber Music heeft als producent van CD’s deze toestemming vooraf nodig om CD’s te kunnen persen. cdperserij voor bands. cd persen. Bij zowel een eerste persingsoplage (initiële order) als bij bijpersingen (repeat orders) kunnen opdrachten om te persen pas in behandeling worden genomen als wij in het bezit zijn van de toestemming van de Stemra.

g. eigen beheer CD), moet de Stemra daarvoor eerst toestemming geven. Daartoe vult u het formulier ”Aanvraag voor toestemming voor productie in eigen beheer” in. U kunt een handleiding voor het invullen van dit formulier (Word-bestand) downloaden. De Stemra regelt in Nederland de auteursrechten (muziek en teksten) van de muziekwerken die op de CD komen.

Cdperserij Voor Bands bij u in de buurt?

De Buma/Stemra zorgt er dan voor dat u een vergoeding krijgt voor de op een CD uitgebrachte muziekwerken. De Stemra doet dat waar het de geluidsdrager (CD enz.) betreft, de Buma zorgt er vervolgens voor dat u een vergoeding ontvangt als uw muziekwerken b. v. via de radio of in een openbare gelegenheid ten gehore worden gebracht.

Zelfs als die beschermde werken van u zelf zijn. U krijgt immers via de Stemra het geld weer als vergoeding terug. Omdat de te betalen rechten voor een CD erg variabel zijn, n. l. afhankelijk van de consumentenprijs (winkelprijs) en van het aantal te persen CD’s, geven wij hiervan geen voorbeeld.

Cd Perserij Voor Artiesten bij u in de omgeving?

020-5407911 te bestellen. Alles wat te maken heeft met auteursrechten kunt u door Cyber Music laten regelen. Zoals al eerder vermeld ligt er tussen de aanvraag en het verkrijgen van toestemming van de Stemra ongeveer 3 weken. Houdt u daar rekening mee!NB U mag zelf een catalogusnummer verzinnen. Dat nummer dient u ook op het CD label te vermelden.

verklaring (Word document om te downloaden)* Cyber Music Brochure 2002 als PDF document.Hierin vindt u uitgebreide informatie incl. tarieven over het maken van een CD productie. © 2004 Cyber Music Compact Discs info@cybermusic. nl - design: .

Cdperserij Voor Artiesten bij u in de omgeving?

Cd Perserij Voor Bands in de regio?Cd Persen Voor Bands in de buurt?

Het productieproces van een geperste cd of dvd gaat een stuk sneller dan het dupliceren van van cds. Bij grote aantallen cds worden eerst duizenden kunststof bolletjes (Policarbonaat) omgesmolten en met een speciale machine tot een schijfje gedraaid. Daarna wordt de glassmaster, wat eigenlijk een mal is, in het nog zachte polycarbonaat onder zeer hoge druk gedrukt of beter gezegd letterlijk geperst.

Cdperserij bij u in de regio?Cd Persen Voor Artiesten bij u in de buurt?

De schijfjes worden direct gekoeld via de lopende band en wordt er een beschermende coating aangebracht. Daarna wordt de cd bedrukt via een zeefdruk machine of een offset machine afhankelijk van de keuze van de klant. Dit allemaal gaat razendsnel en is dan ook de reden dat het persen van 500 cd's goedkoper is dan het dupliceren (branden) van cdrs.CD persen kleine oplage met drukwerk heb je al vanaf 300 stuks.

Cd Persen in de regio?

Eigenlijk het zelfde als dat je thuis op je computer doet maar toch ook weer met een groot verschil. Het begint al met de kwaliteit van de branders. De branders zijn niet te vergelijken met de de gewone branders die je in je computer hebt zitten. Deze zijn speciaal gemaakt om langdurig gebruik van te kunnen maken.

De cd duplicatie torens die professionele duplicatiebedrijven gebruiken controleren tijdens het branden elke schijf op eventuele fouten. Ook worden over het algemeen goede kwaliteits disks gebruikt die langer mee gaan dan de goedkopere schijfjes. Inkjet was een van de meest gebruikte methodes om cd's te bedrukken. Ook werden er stickers gebruikt door een aantal duplicatiebedrijven.

Cd Persen In Eigen Beheer bij u in de buurt?

Stickers laten op den duur los en dat gebeurd natuurlijk altijd als ze in je cd speler of cd rom speler zitten met alle gevolgen van dien. Nog steeds wordt er gebruik gemaakt van thermische opdruk maar dat is vrij kostbaar. Het beste resultaat en tevens het voordeligst is toch wel UV-Digital bedrukking.

Het is de perfecte professionele opdruk voor kleine oplage cd's.​CD drukken in kleine oplages heeft het voordeel dat je snel professioneel uitziende cd's naar je klanten, radiostations of de plugger kunt sturen. Maar ook voor bedrijven die vaak op beursen staan zijn kleine oplage cd's of dvd's de oplossing.​CD persen 100 stuks is niet aan te raden.

Cd Persen In Eigen Beheer Voor Artiesten bij u in de omgeving?

1 EEN CD MAKEN IN EIGEN BEHEER een uitgave van: Nationaal Pop Instituut Prins Hendrikkade AT Amsterdam tel , fax 2 INHOUD pagina 1. Inleiding 1 2. Begroting 1 3. Financiering 2 4. Voor de studio 3 5. In de studio 4 6. Na de studio 5 7. Masteren 5 8.

Layout en drukwerk Kleine oplage Totaalpakket Verkoop en distributie De prijs Licentie Promotie Rechtsvorm en rechtspersoon BTW De Stemra Sena Tot slot Adressen 13 3 1. INLEIDING Steeds meer bands besluiten, na keer op keer te zijn afgewezen door platenmaatschappijen, een cd in eigen beheer uit te brengen. Het kan ook zijn dat een band of artiest er bewust voor kiest de boel in eigen hand te houden.

Cdperserij bij u in de buurt?

Je investeert geld en moet maar hopen dat die investering weer wordt terugverdiend. Dat terugverdienen kan op twee manieren: door veel cd's te verkopen en/of doordat je band vaker kan optreden omdat je nu een goed visitekaartje hebt en eventueel aandacht krijgt in de media. En als je meer optreedt, kun je zelf ook meer cd's verkopen - cd persen voor bands.

Cdperserij bij u in de buurt?Cd Persen In Eigen Beheer Voor Artiesten in de regio?

In Nederland brachten onder anderen Hessel en Rowwen Hèze met succes eigen beheer cd's uit. Niet minder talrijk zijn de tragische verhalen van bands die met stapels cd's en een torenhoge schuld bleven zitten. Je kunt er verder niet veel over zeggen: het werkt of het werkt niet. Realiseer je dat als er geen cd's worden verkocht en er geen optredens komen, je wel gewoon je eventuele schuld moet aflossen.

Cd Persen In Eigen Beheer Voor Artiesten in de regio?2. BEGROTING Je hebt, na alles goed te hebben afgewogen, besloten een cd in eigen beheer op te nemen. Het is dan verstandig om van te voren te kijken hoeveel geld je bij elkaar kunt krijgen en naar aanleiding daarvan een begroting te maken. Je kunt natuurlijk ook eerst een begroting maken en dan maar zorgen dat het benodigde geld er komt.

BTW en Stemra). Het is ook mogelijk om er 500 of 750 te laten persen. Het schatten van de studiokosten is veel moeilijker. Besluit eerst wat voor soort cd het gaat worden: een superproductie die moet kunnen concurreren met albums van mega-acts of toch maar een low budget. Realiseer je dat een low budget productie meestal ook als zodanig zal klinken en misschien niet helemaal aan jouw kwaliteitsstandaard zal voldoen.

Cd Persen In Eigen Beheer in de regio?

Cdperserij Voor Bands in uw omgeving?Cd Perserij Voor Artiesten bij u in de regio?

Als je hebt gekozen voor een low budget productie, zal je die concessie moeten doen. Ook kan je nog overwegen of het wellicht zinnig is een mini-cd (met bijvoorbeeld vijf nummers) uit te brengen. En dan de studio zelf. Heb je maar zestien sporen nodig (is meestal te weinig) of moeten het 24 sporen of meer zijn.

Vraag offertes op bij verschillende studio's die bij jouw budget passen. Vraag ook of er eventueel apparatuur moet worden bij gehuurd en of de studio een ervaren technicus tot zijn beschikking heeft. Soms moet de technicus apart worden betaald. Kijk ook hoeveel korting je kunt krijgen. Check voor een lijst links van studio s.

More from Muziekwinkels

Navigation

Home

Latest Posts

Op zoek naar een Live Band

Published Mar 01, 21
6 min read

Info over een Bekende Artiest in de buurt?

Published Feb 23, 21
7 min read

Dj Huren in de buurt?

Published Feb 20, 21
7 min read